Arma 3 Contact

Sotva někteří stihli dohrát nedávno vydané DLC Global Mobilization, už tu máme oznámení nového rozšíření, tentokrát ale oficiálního produktu Bohemia Interactive. Prvotní odhady byly správné a obsah, s výstižným názvem Contact, se točí kolem avizovaného kontaktu s mimozemskou civilizací a tvoří spin-off série. Vydání již bylo stanoveno na 25. července 2019 a samotné rozšíření bude dostupné za cenu 24,99€ (aktuálně s 10% slevou).

Zajímavostí je sběratelská edice za 3990 Kč.

Contact bude obsahovat novou 163 km² velkou mapu Livonie a přinese dvě nové frakce – Livonijské obranné síly a ruské jednotky Specnaz. Do hry přibude i pět nových zbraní (včetně Kozlice), dvě vozidla (jedno bezposádkové pozemní vozidlo a traktor), hromada různé výbavy a výstroje (např. NATO woodland) a vydání podpoří i převod klasických scénářů (Warlords, Combat Patrol) na novou mapu.

Hlavním nosným prvkem by měla být nová příběhová kampa? FIRST CONTACT za kterou, ostatně jako za celým rozšířením, stojí pobočka Bohemia Interactive v Amsterdamu a ve které se vcítíme do operátora dronu Aidena Rudwella s nímž budeme zkoumat mimozemské anomálie a hledat důvod mimozemské přítomnosti. Toto hledání ale nepůjde díky místu konání a blízkosti velkého souseda tak úplně snadno.

Veškerý nový obsah, vyjma mapy a právě kampaně, bude dostupný s klasickým omezením všem hráčům Arma 3.

Zájemci si mohou již dnes přepnout Arma 3 do vývojové větve a pomoci otestovat některé nově přidané objekty. Veškeré informace o rozšíření naleznete na stránce arma3.com/con­tact.