Vývojáři BI uvaleni v �?ecku do vazby

 

Vývojáři BI uvaleni v �?ecku do vazby

Vložil Celoush, 15.9.2012 13:59:14

Jistě jste již zaznamenali zprávu o dvou zadržených vývojářích z BI, které po několik dní plní všechna zpravodajství. Přes prvotních pár kusých informací o zadržení a přesunu na Lesbos včera bohužel dorazila zpráva ohledně rozhodnutí o uvalení vazby z důvodu špionáže.

Jelikož mezi částí komunity je již známo o které vývojáře jde (minimálně o jednom z nich se dá říct, že přímo z OFP/ArmA komunity pochází), tak osobně oběma vývojářům držím palce a doufám, že se vše rychle vyřeší a oba se navrátí co nejdříve domů ke svým rodinám.

Oba vývojáři přávě přes své rodiny vzkázali, že vše považují za nesmyslné nedorozumění.

Jen pro souhrn je známo, že oba byli na Lemnosu jako turisté na dovolené s cestovní kanceláří, kde došlo i k zadržení. Obsah, který vedl k zadržení není přesně znám.

Ono slavné označení obou vývojářů za blbce naším ministrem zahraničí berte s rezervou v kontextu času, kdy byl náš ministr značně rozčilen nad výrokem premiéra ohledně dopadů podpory Dalajlámy či Pussy Riot na náš export.

Další informace včetně vyjádření rodin či přímo vývojářů najdete třeba na http://games.tiscali.cz/…-vazba-60691 či http://www.eurogamer.cz/…a-3-do-vazby

Doplnění 16.9. – Blesk proflákl jména vývojářů, které můžete znát jako Maxell a Edge, který se v komunitě pohybuje mnoho let a z jehož moderských let můžete znát například dělníka, kterého jste jistě potkali v každém OFP CTI, zimní partyzány, možná ostrov Suursaari pro FDF, ale jistě jste na jeho práci narazili v ČSLA 2 modu a posléze i už jako zaměstnance BI při práci na ArmA 2 a následně i jako „šéfa“ brněnské pobočky BI. Ta má na svědomí DLC s britskými jednotkami a později práci právě na ArmA 3. A na závěr dodám, že jste na jeho příspěvky mohli narazit i zde v komentářích bulváru, či se mohl stát vašim spolubojovníkem při dřívějších seancích.

Doplnění 17.9. – Games.cz přichází s informací, že důvodem zatčení má být krátké video z cesty z letiště (vychází z prohlášení BI).

Držte jim palce či vyjádřete solidaritu.