Přestřelky redakcí ohledně ArmA 2

 

Přestřelky redakcí ohledně ArmA 2

Vložil Celoush, 22.6.2009 15:36:48

Kdo se alespo? trochu zajímal o dění kolem ArmA 2, tak jistě zaregistroval, že vztah Tiscali Games a Bohemia Interactive není zrovna ideální. Kde je přesně začátek jejich antipatie nedokážu odhadnout. Možná se jen časem stup?ovala. Nicméně to, co se děje kolem vydání ArmA 2 začíná nabírat dalších rozměrů, protože Tiscali Games se rozhodlo do svého konfliktu zahrnout i další recenzenty.

Shr?me si fakta. Tiscali Games vydává články typu Kritika německé finální verze ArmA 2? jejichž účel je evidentní. Když můžou, tak si rádi přihodí a zveřejní třeba Benchmarky finální verze ArmA 2, v době kdy je známo, že výsledky onoho benchmarku jsou špatné (nepodporuje čtyřjádro apod.) či rádi pronášejí hlášky jako „ArmA 2 je neuvěřitelně špatně optimalizovaná hra“ (První odpovědi v Hardwarové poradně).

Asi posledním krokem, kterým se Tiscali Games představila je článek Píchnutí do vosího hnízda s ArmA 2 recenzemi ve kterém si na ránu bere i konkurenční Level, který kritizuje, že si dovolil ArmA dát hodnocení 7/10 (a její internetovou část hrej.cz – 8/10) a za vzor mu dává Jakubovu recenzi na Doupe.cz (které ji udělilo 6/10). Jako odůvodnění nadhodnocení uvádějí konspirační teorii a přitom úplně ignorují další československé recenze (bonusweb – 75%, sector.sk – 8.5/10 či jimi zmi?ované Metacritic – 79%).

Reakce bývalého šéfredaktora Levelu na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat.

Nezbývá než se začít těšit na recenzi od Tiscali Games, kterou přislíbili. Oni jsou také jediní, kteří nerecenzovali novinářskou verzi s odůvodněním, že budou recenzovat až verzi, která půjde do prodeje. Což je možná dobře hlavně pro ně.