Pozvánka do Ultra ligy

 

Pozvánka do Ultra ligy

Vložil Majkl, 21.7.2012 23:40:24

Zdravím všechny příznivce co nejreálnějšího válčení. CSAA se již skoro rok účastnila betatestu ultra ligy. Oficiální stránky naleznete na adrese http://www.ult-ra.net/…info-de.html

Tento betatest byl právě ukončen a 20. srpna začíná nové a již oficiální kolo Ultra ligy ke kterému bych chtěl přizvat všechny zájemce.

Pravidel a možností je poměrně hodně a ani já sám je všechy neznám, ale není problém se vše učit za pochodu, stejně tak jsme to dělali i my.

Pokusím se popsat o co v Ultra lize jde:

  • Hraje se na celé Černarusi. Aktuální mapa betatestu je zde: http://www.ult-ra.net/…arte-65.html (pro nové kolo bude samozřejmě “resetována”)
  • Hraje se každé pondělí od 20:00 hod a každé kolo trvá 90min. (uvažuje se o prodloužení na 2hod, dokonce byla řeč i o ACE, ale s tím já nesouhlasím)
  • hráči jsou rozděleni adminy na 2 poloviny East vs. West, které spolu pak válčí na celé mapě. Hráč pak hraje po celou dobu za jednu stranu, pouze výjimečně admini nějaký klan přehodí kvůli vyváženosti, když někdo odstoupí, protože celá kampa? trvá hóódně dlouho – 6–12 měsíců. Betu jsme hráli max. 30vs30 lidí, ale to není moc, proto by jsme tento počet rádi navýšili. Samozřejmě ne každý může přijít každý týden, tak ten počet se mění. Pokud někomu přijde o 10 lidí mí? na zápas, tak má prostě smůlu a musí tomu přizpůsobit strategii.
  • Sloty, zbraně a technika se kupují nejdéle hodinu před začátkem v editoru ve speciálním webovém rozhraní, které pak naimportuje vybavení do každé jednotlivé mise. (každá skupina nakupuje sama pro sebe, takže někdo ze skupiny dostane login a pak objednává pro své členy teamu)
  • hráč se pak vyrespuje na zvoleném místě (taky udal souřadnice v tom editoru) u beden, ze kterých si vybere nakoupené zbraně a vybavení. Každý takovýto camp má tuším max. 7 slotů pro hráče. Camp může být pouze u nějakého friendly města – v barevné zóně.
  • hraje se bez 3rd wiew, bez mířidel, bez markeru na mapě a hlavně bez respawnu! Když to koupíš, tak končíš!
  • cílem je zabírat města a za ně pak dostáváte peníze a za ty si pak na každé příští kolo kupujete sloty, zbraně, techniku, mapy, kompasy, hodinky – prostě úplně vše a všecko je hrozně drahý. Na Abrams a 1 helinu jsme našetřili za 15 kol s 10 městy!!! Takže je to hodně o pěchotě a lehké technice.
  • každé město se zabírá pomocí osvobozovacích nebo zabíracích beden a zabrání má 2 úrovně – osvobození a obsazení. Bedna se dopraví do požadované vesnice či města a pokud se to podaří, tak se tam rozbalí bunkr s vlajkou. Vlajka na stožár vyjíždí 20 minut. Pokud to po tuto dobu ubráníte, pak jste město osvobodili, nebo zabrali. V každém kole můžete osvobodit více měst podle toho kolik osvobozovacích beden si koupíte, ale zabírací bednu můžete získat pouze splněním boční coop mise, která je součástí mapy a admini ji hodí do chatu asi 5 minut po začátku hry. Může se stát, že stejnou misi plní obě strany, takže dojde k bitvě i při plnění boční mise. Zabírací bednu můžete získat pouze 1ks za kolo a lze ji použít až v příštím kole. (Lze během 1 kola město osvobodit a rovnou i zabrat, pokud máte obě bedny a dostatek času, protože se to sčítá, takže potřebujete 40min. Vzhledem k tomu, že osvobozovací bedny se respují až po 20min, tak máte pouze 30min na přesun a vyčištění prostoru, což je dost mazec.)
  • mohou se zabírat pouze označená města a vždy pouze podle žlutých čar. Další město v pořadí můžete osvobodit pouze ze zabraného města. Pokud máte město pouze osvobozené, pak postup není možný. Osvobozené město má zónu průhledně modrou, nebo průhledně červenou dle strany která ji drží. Zabrané město má barvu tmavě červenou nebo tmavě modrou. (viz mapa)
  • v každém neosvobozeném nebo osvobozeném městě jsou civilisté, někteří ozbrojení, někteří ne. Před vkročením do města se musí ozbrojenci pozabíjet – útočí na obě strany. Za zabití neozbrojeného civilisty jsou vysoké finanční sankce, takže to jsou nervy. Navíc nepřítel slyší střelbu a může přijít, pokud je jinde. V obsazených městech jsou pouze neozbrojení civilisté a můžete si tam koupit policajty, kteří města “brání” a v případě nepřátelského útoku informují HQ.
  • Teď hrajeme za West a máme stálé velitele. Máme vlastní fórum, kde se do soboty určí strategie a úkoly pro jednotlivé skupiny (klany nebo i jednotlivce). Jak to dělá East nevím. Komunikuje se na vlastním TS. Každá skupina má vlastní kanál a v každé skupině je jeden, který přes whisper komunikuje s HQ.
  • je na to potřeba pouze malý addon asi 30MB, ale na Alfa verzi bude nový. Je ke stažení na ofic. stránkách viz výše.

Těch principů je poměrně hodně, ale jak jsem říkal, není potřeba je znát pro jednotlivá kola. Prostě dostanete úkol a ten jdete splnit. Vše co jsem napsal je spíš důležité pro plánování a strategii.

Pokud by jste se chtěli přidat, můžete přihlásit celý svůj klan a hrát (i sám nakupovat) jako skupina, nebo se k někomu přidat jako jednotlivci. Napište tady v diskusi pod článkem. Můžete mi psát i na majkl@armaniacs.cz.

(Organizují to němci a účastní se klany z celé evropy – TLA, W-R, AI, 75th a další)

Majkl