Podzimní OFP lanka skončila

 

Podzimní OFP lanka skončila

Vložil Celoush, 30.10.2005 23:22:54

Jubilejní desátá OFP LANka je za námi a tak sem sepíši malé ohlédnutí s odstupem pár hodin. Nejsem si tedy jistý, zda zrovna já můžu psát o tom, jaká byla lanka, jelikož jsme přijel až v pátek pozdě odpoledne. Přesto si dovolím pár svých postřehů. V době, kdy jsem dorazil již byl rozehrán turnaj v CTI, takže jsem počítal s tím, že již „mám smolíka“. Jenže pak se ke mě donesla novinka, že nastala změna a turnaj bude v Nogova Hexenkesselu. Bylo jasné, že pár lidí toto rozhodnutí asi naštvalo. Turnaj tedy začal od začátku a účastnilo se ho šest týmů po pěti lidech. Hrálo se již v pátek večer, především však celou sobotu a poslední, mírně rozhodující zápas končil až po půlnoci. Vítězem turnaje se nakonec stal tým Zabijáci ve složení Masér, Peklo, Rey, Arch a Lukynk. Druhý skončil tým COL ve složení Snake, Soudruh, Uvalak, Papez a Jakuza díky vítězství v posledním hraném zápase nad EPJ ve složení Machr, Dzej, Ata, Celoush a BorisBritva. Tento zápas se neobešel bez menších komplikací, jejichž příčinou jsem byl já, respektive můj předčasný pád před desátou minutou. Po menších neshodách, zda se bude hrát znovu a především po Machrově odpojení nakonec COL svolili, že se nebude kolo opakovat, ale že se bude dohrávat první kolo s tím, že již získaný velký náskok si COL ponechají. Další průběh byl však o to zajímavější, jelikož se podařilo EPJ ve zbytku prvního kole ztrátu nejdříve mírně stáhnout a hlavně v druhém kole úplně vymazat a získat nepatrný náskok. Až poslední vlajka nakonec rozhodla, že se COL podařilo získat celkové druhé místo. Čtvrté nevdečné místo připadlo KVZ, pátý skončil SWAT a žebříček uzavíral tým ALC.

Jako malá náplast na ránu na místo beta testu Army působilo prezentační video z Armed Assault, které bylo předtím k vidění jen na Invexu. Video bylo OFP hráči přijato s mírnými rozpaky, především z důvodu, že již prostě čekají na víc než jen na video.

Na LANce se hrála jako vždy plejáda různých her. Počínaje OFP, Battlefieldem 2, SWATem, Age of Empires 2 i 3. Občas šel zahlédnout CS, Bomberman či Fear, ale pro mě bylo mírným překvapením především to, že jsme ani jednou nezahlédl celkem populární Call of Duty. Přesto si myslím, že každý si přišel na své.

Na závěr bych rád informoval o novince, kterou jsem na lance objevil a tou bylo ČSLA crCTI. Rozhodně šlo o zajímavou, celkem poutavou podívanou. Uvidíme, zda se někdy dočkáme ČSLA crCTI i ve hře po Internetu. Myslím, že by se pár ochotných našlo.

Rád bych poděkoval všem, kteří se LANky zúčastnili a přispěli k celkové pohodové atmosféře. Rád jsem osobně poznal další lidi, které jsme předtím znal maximálně po hlase. Budu se těšit na další OFP lanku.