Pár slov od Loupežníka

 

Pár slov od Loupežníka

Vložil Celoush, 13.1.2014 15:58:28

V Rožnově pod Radhoštěm žije patnáctiletý tvůrce, který si říká Loupežník a který již má za sebou pár komunitních výtvorů. Bude novou krví pro komunitu Arma her?

Jak a kdy si se o hře či Arma sérii dozvěděl?

Na youtube jsem před 2 lety narazil na hru – vojenský simulátor se jménem ArmA 2. Ta hra se mě zaujala, tak jsem ji vyzkoušel a od té doby ji stále hraji…

Co si sám pro arma/ofp série dosud stvořil a co případně i pro další hry?

Zatím jsem tvořil jen mise pro armu 2 a 3.

V Operaci Black Screen, jsem chtěl zkusit vytvořit misi ve stylu CTI. Nakonec z toho vyšla CO-OP mise pro 8 lidí a úkolem bylo obsadit několik základen na ostrově, přičemž v každé základně byl jiný úkol. Mise měla docela úspěch, několika přátelům, kteří hrají Armu se líbila, strávili jsme hraním této mise asi hodinu a půl (přitom jsme objevili bugy, které jsem později opravil). Bohužel, tuto misi komunita zatím nezhodnotila, ani nekomentovala i když mám na armaholicu něco přes 350 stažení.

Úkol mise Operace Air Bird je jasný, 2 elitní snipeři seskakují z C130 na nepřátelské území, aby eliminovali cíle, klasický scénář, podobnou misi jsem dělal v armě 2, stačilo tento koncept zkopírovat a přizpůsobit ho třetímu dílu. Mise měla docela úspěch, všem lidem, kterých jsem se ptal se líbila. Na armaholicu ale opět žádné hodnocení.

Momentálně připravuji kooperativní kampa? i s voice actingem, základní koncept je, že jednotky RANGERs se mají sejít s jednotkami Delta forces, které jim mají předat informace, bohužel jednotky Delta jsou prozrazeny a zabity. Kampa? je o hledání zrádce ve velení jednotek NATO operujících na ostrově Stratis. Kampa? by měla být rozdělena do osmi misí. Dále mám připravených několik dalších misí, které ale bohužel nejsou otestované.

Co tě vede k tomu, že se věnuješ tvorbě?

Práce v editoru mě baví, tvořím mise pro kamarády, pro zábavu, některé uploaduji i na armaholic

Máš nějaké větší ambice na poli tvorby her či jejího obsahu?

Asi ne, jak jsem již říkal, tvořím pro zábavu. Profesionálně bych se tomu asi nevěnoval.

Jak se ti daří řešit svůj volný čas a čas strávený tvorbou?

Volného času mám docela dost a stejně ho většinu trávím u počítače, takže s tímhle není problém, tvořím. Když na to mám náladu, což se v poslední době stává velmi často, také točím tutoriály pro editor misí v Armě 3.

Jaký je tvůj pohled na komunitu? Českou i světovou. Sleduješ, co se děje, co vychází za addony či mise?

Komunita okolo ArmA sérií je vskutku dobrá, lidé se snaží vydávat nové věci, ať jsou to skripty, addony či mise, řešit problémy okolo jejich díla a opravovat v něm chyby, či přidávat nový obsah. Poslední dobou sleduji nově vycházející obsah pro Armu 3. Hledám nové skripty, či addony, kterými bych obohatil své mise.

Máš nějaký vzor v komunitě? Profesní vzor? Životní?

To vskutku ne, tvořím pro zábavu. Docela ale obdivuji skripty od klanu Black Templars (=BTC=), jednou bych chtěl umět také takto skriptovat…

Jaké hry sám hraješ, jak často a který žánr či styl tě asi nejvíce oslovuje?

Já hraji mnoho her, k mým nejoblíbenějším patří například série Assassin's Creed, ArmA série a Men of War, hraju téměř každý den a žánry mám rád First a Third person akci, nepohrdnu ovšem ani dobrou strategií.

Jakou radu by si sám dal ostatním tvůrcům?

Když už tvoříte, tvořte kvalitně, dívejte se na feedback. Komunita je ráda, když vidí snahu ze strany tvůrce. Když se objeví bugy, hledejte je a odstra?te.

Závěrečné slovo

ArmA je nejlepší vojenský simulátor na trhu, proto, by měla komunita být alespo? tak dobrá, jako hra. Věřím, že ArmA série má dobrou komunitu. Pokud chcete kvalitní komunitní výtvory, podívejte se na Armaholic.

Loupežníkovu tvorbu včetně zmi?ovaných tutoriálů můžete nalézt i na youtube: http://www.youtube.com/…kproductions