Operation Flashpoint: Dragon Rising k dostání

 

Operation Flashpoint: Dragon Rising k dostání

Vložil Celoush, 9.10.2009 10:39:23

 

Celosvětově měla OF:DR premiéru už předevčírem, ale podle všeho si čeští hráči ještě nějakou chvíli na CZ verzi počkají. Ale například xzone.cz zmatků na straně CD Projektu využilo a dovezlo hru v angličtině, takže ji můžete od dnešního dne legálně zakoupit i v ČR (možná to šlo i dříve, to přiznávám nevím).

První ohlasy recenzentů jsou víceméně rozporuplné. Recenzenti konzolových verzí hru vychvalují, ale recenzenti PC verze naopak shazují. Shrnuto a podtrženo z recenzí vyplývá, že OF:DR vůbec nekráčí ve šlépějích původního flashpointu, jak se snažili naznačit na hrej.cz, ale spíše naopak jde tato hra jinou cestou. Možná kdyby se nesnažili tak moc odvolávat na první díl, tak by byly dnes reakce trošku odlišné. OF:DR není špatná hra, ale nebude to, stejně jako ArmA 2, hra pro každého. Možnostmi OF:DR daleko pokulhává za možnostmi osm let starého původního Flashpointu a spíše se blízí k více rozsáhlé koridorovce.

Celkem trefně rozdíl mezi konkurenty ArmA 2 a OF:DR popsal Kuba na doupe.cz.

OF:DR jistě není špatná hra, ale ti, kteří si ji zakoupí dle názvu s očekáváním něčeho podobného jako byl první flashpoint budou podle všeho překvapeni. Ti, kteří mají rádi hry typu CoD možná kladně, ale ti kteří milovali na OFP jeho rozsáhlost a možnosti spíše záporně.

Další názory a porovnání můžete nalézt na našem ArmA 2 foru (například i názor Armora z BI).