Co v Levelu nebylo

 

Co v Levelu nebylo

Vložil Celoush, 26.1.2005 01:34:17

Nový Level s OFP je již nějakou dobu na stánku (na několika místech i vykoupený), takže se trochu podíváme, co vlastně přináší. OFP je v Levelu věnována jen jedna stránka, ale to se dalo víceméně čekat. Trochu zvláštní mi přijde tvrzení v článku, že „Specializované automobily (opravárenské, zdravotnícké apod.) se podle všeho řídit nedají,…“. Z toho se domnívám, že autor článku hrál maximálně tak kampa? (a to kdysi dávno). To není pravda. Tato vozidla se ovládat dají! Ve hře jsou přístupná všechna vozidla (snad takovou výjimkou je loď LST, která spíše slouží jako dobrá kulisa). Pokud do nějakého auta nejde nastoupit, pak je jen nastavené (přes editor) jako zamčené.

Tím nejDůležitějším asi bude pro hodně lidí originál CD key, takže si budou chtít zahrát OFP na netu. Tady ale asi nastane trochu zklamání pro ty, co OFP teprve objevují. Ke hraní je potřeba datadisk Resistance, který v nynější době stojí necelých 300,– Kč (a je možné si ji objednat například na Megami). Pokud se vám OFP natolik zalíbí, že budete ochotni do této hry investovat „pár“ korun navíc, pak vřele doporučujeme si Resistance sehnat, nainstalovat, dotahat pár patchů či addonů a pustit se do MP hraní. V nynější době se hraje na verzi 1.96 s mnoha packy addonů, v několika českých squadech (viz. odkazy) a ligách (česká liga či zahraniční TNT, ECL, CZL,…). Za pár dní navíc propukne TNT World Cup, kde budou někteří hráči reprezentovat Českou republiku v boji s hráči jiných států.

Je snad jasné, že tento text je určen především pro lidi, kteří OFP teprve objevují či se k němu vrací a kterých třeba jen včera přišlo ze seznamu na tyto stránky přes dvacet.