Arma Reforger

 

Arma Reforger

Vložil Celoush, 16.5.2022 15:26:24

Na základě úniku marketingového a produktového průvodce pro prezentaci Arma Reforger se potvrzují dřívější odhady a opravdu se vracíme k základům samotné Operace Flashpoint Cold War Crisis a to specificky na Everon do roku 1989 – čtyři roky po základní kampani.

BI sama potvrdila, že nedokáže přijít s Arma 4 v plné síle na novém enginu Enfusion, který koncem roku zpropagovali, a jak avizovali, tak oním demo projektem Enfusion enginu je Arma Reforger.

Cílem je představit možnosti nové technologie a získat rychlou odezvu od komunitu jak na samotnou hru, tak modovací nástroje. Arma Reforger je placený produkt, jenž vyšel v early accessu 17.5. v ceně 30 euro na Steamu a i poprvé jako Arma na konzoli, prozatím jen na XBox. Tento produkt se silně zaměřuje na multiplayer a jeho dlouhohratelnost podporuje i oblíbený Game Master editor (obdoba Arma 3 Zeus) a vlastní workshop.

Jde tedy o multiplatformní titul PC, XBox a v budoucnu snad i na PS4/5.

Plánovaná je roční podpora než by měl Reforger opustit early access. Očekávaná je nějaká forma monetizace přímo ve hře, ale samotná DLC nejsou pro Reforger zatím v plánu. Prozatím se očekávají tři větší updaty. Základní produkt obsahuje Everon, tři frakce, 6 vozidel v 18 variantách, 15 zbraní a dva typy granátů.

Reforger i připravované plány pro Arma 4 byly veřejnosti poprvé odprezentovány 17.5.2022 v 19:00 na streamu The future of Arma.