DayZ Livonia

Přesně 131 dnů po vydání DLC Contact pro Arma 3 se nové mapy Livonia dočkala i samostatná hra DayZ. Jde o první oficiální DLC a první dodatečný placený obsah pro tuto hru po téměř šesti letech od vydání alfa verze. Samotná hra opustila vody předčasného přístupu loni v prosinci a vydání na konzolích se hráči dočkali až v letošním roce.

DLC už ale vychází na všechny platformy naráz zároveň s updatem 1.06, který přinesl čtyři nové zbraně (Vaiga, Blaze, Kolt 1911 a BK-43), možnost rybaření, medvěda a spoustu úprav či oprav. Zajímavostí je i přidaná podpora hraní s myší a klávesnicí pro konzole. Hráči mohou se svými postavami přecházet mezi servery s Černarusí a Livonií relativně bez omezení.

Pro hraní na Livonii (ostatní obsah updatu je dostupný všem majitelům hry) je nutné zakoupit DLC buď na BI Store (349 Kč) nebo přímo na Steamu za 13.99€.

Pokud však již vlastníte DLC Contact pro Arma 3, pak můžete zakoupit speciální Livonia bundle, který v základu stojí sice 27,28€, ale odečte se vám z něj zvýhodněná cena DLC Contact a díky tomu klesne cena DLC pro DayZ na 9.79€.

Livonie pro DayZ má v podstatě stejný základ jako mapa v Arma 3, ale nejde o pouhopouhou kopii. Mapa pro DayZ je lehce upravená a o některé assety z DayZ obohacená (minimimálně třeba o turistické trasy).