EPJ seance potřetí

 

EPJ seance potřetí

Vložil Celoush, 2.10.2008 11:20:06

Všem zájemcům a hráčům ArmA: Armed Assault se na vědomí dává, že tuto neděli (5.10.2008) od sedmi hodin večer se na EPJ serveru pořádá třetí EPJ seance. Hrát se bude speciální mnou upravená verze Evoluce, která narušuje zažitý stereotyp a přejímá systém povolání známý například z mise Overlord.

Jak to funguje? Hráč si už svým výběrem postavy v podstatě určí, čeho by se mělo jejich následné hraní týkat. Nepůjde tak o honění se za body, ale o koordinaci v osvobozování Sahrani. Systém povyšování jako takový zůstává a stále je na něj navázán i možnost a počet dostupných AI. Avšak na něj již není tak navázána dostupnost dopravních prostředků. Ta se nyní váže na typ postavy, kterou si hráč na začátku zvolí. Hráč, který si tedy vybere, že bude hrát za posádku bude už od začátku mít k dispozici veškerou dostupnou těžkou techniku (m1a1, vulcan, m113, stryker), hráč, který si zvolí pilota bude moc létat ve všech dostupných helikoptérách (uh60,cobra,mh6,…). Hráči, kteří si zvolí pilota Camelu budou moci používat všechny letouny (a-10, harrier) i helikoptéry. Stejně tak jenom odstřelovači budou mít v nabídce odstřelovačky. Ostatní pěšáci (vojáci, speciální jednotky, zdravotníci a ženisté) budou postupovat v žebříčku hodností stejně jako tomu bylo doposud a nabídka zbraní (vyjma odstřelovaček) se jim bude postupně rozšiřovat, jak to známe z klasické Evoluce. Zůstává i systém zdravotníků a ženistů, kteří mohou stavět MASH (respektive FARP) a ženisté mohou manipulovat s MHQ.

A jak bude seance probíhat?

Při hraní budeme dávat důraz na spolupráci a koordinaci než na honění se za body. Server bude zaheslován (heslo sem bude v patřičnou chvíli doplněno). Hra bude vedena některým z hráčů EPJ (pravděpodobně mnou) a klasicky bude povinností účastníků poslouchat a dodržovat udělené příkazy. O rozmístění hráčů na určité pozice si ponecháváme poslední slovo. Připravte se, že budete plnit i úkoly, které nemusejí být úplně bojové a do akce se nějakou chvíli nedostanete. Například inženýři budou sloužit především jako zázemí a budou pomáhat hráčům opravovat jejich stroje. Každý pilot či osádka, která ztratí svůj stroj je povinna se o něj posléze postarat, pokud je to možné. Ne, že ho nechá ležet na druhé straně ostrova, vezme si klidně další a bude pokračovat v boji. To mohou jen se souhlasem velitele. Respawnovat se budou hráči primárně u MHQ. Na letiště jen ve vyjímečném případě a nejlépe jen se souhlasem velitele (neplatí pro stíhače).

Před hrou se rozdělíme do týmů, které budou pokud možno chodit spolu a ve kterých se budou nacházet různá povolání tak, aby se mohla navzájem podporovat. V případě, že nás bude dostatek je samozřejmě možností, že vytvoříme i třeba jen čistě tankovou či leteckou jednotku. Nejdůležitější zůstávají pěšáci na jejichž postup se budou všichni zaměřovata a kteří budou určovat cíl vzájemného snažení. Piloti i osádky jim budou dělat podporu a čekat na ně. Nikdo se nebude bezhlavě vrhat do útoku sám (ač v tanku či stíhačce). Stíhačky budou čekat na letišti a startovat až na požádání po mém schválení. Po splnění úkolu zase přistanou zpět a vyčkají na další úkol. Bude nanejvýše vhodné, aby se hráči hrající za pěchotu vyzbrojili laserovými zaměřovači. Na toho, kdo nebude poslouchat, bude odmlouvat či jinak kazit hru bude bez milosti použita metoda Indiana Jonese. Možný je i ban.

Na komunikaci mezi tými se bude používat interní ArmA komunikace. V kanálu skupiny si říkejte co chcete, do kanálu strany by měli mluvit jen velitelé s žádostí o podporu či jiná smrtelně důležitá sdělení. Do globálního budou směřovánny jen nejdůležitější sdělení od velitele.

Bude nanejvýše vhodné stáhnout si misi předem a nahrát ji do patřičného adresáře MPMIssions, abychom nemuseli čekat na všechny hráče, než se jim mise odešle. Link ke stažení i heslo na server budou s předstihem zveřejněny.

Tolik snad k organizaci a požadavkům na hráče.

Sem do komentářů napište, zda se vám termín hodí, zda hodláte dorazit a pokud možno napište i povolání, které byste chtěli dělat či s kým byste chtěli spolupracovat.

Příští neděli si to zopakujeme ;)