Capture The Island (neboli CTI) v Armed Assault

 

Capture The Island (neboli CTI) v Armed Assault

Vložil Celoush, 12.11.2006 11:15:29

Tato zpráva by vám měla přinést základní přehled o nejočekávanějším multiplayerovém modu ArmA: Armed Assault a to Capture The Island.

Po připojení do hry se vám objeví úvodní okno ve kterém si vyberete své zaměření (Assault, Rocket, Heavy, Sniper, Saboteur či nechat náhodně vybrat jednoho z nich). Posléze najděte svou hlavní základnu na mapě ostrově (není bohužel moc výrazně vidět). Myší najeďte těsně pod ikonku vlajky dokud vlajka nezčervená. Poté se kliknutím levého tlačítka objevíte v této základně. Západ má svou první vlajku na západě, protivník (Saracéni) na východě.

Nyní můžete konečně začít zabírat ostatní vlajky na mapě. Podle barvy poznáte, kdo ji v daném období drží. Zelené jsou vaše, červené protivníka a bílé drží Resistance. Pokud se vám podaří pobít všechny nepřátele v okolí vlajky objeví se radiová hláška, že daná základna je dobyta a žádost o zaslání paragánů. Z hlavní (neboli domovské) základny vzlétne vrtulník a provede výsadek paragánů v okolí tábora. Pokud se vám podaří udržet tento tábor po 1 minutu stane se z něj základna a z nejbližší zásobovací základny (či hlavní základny) vyrazí konvoj k vám. Pokud úspěšně dojede (díky výborným jízdním schopnostem AI to trvá opravdu dlouho), pak se ze základny stane zásobovací základna, kde je posléze možné dopl?ovat munici či opravovat poškozené vozy.

Pokud se z nějakého důvodu špatně respawnujete (na ostrov, do vody apod.) je nejlepší dát ESC a zmáčknout na Respawn a zkusit to znovu.

Postupně tento článek budu zásobovat dalšími radami či postřehy. Prozatím mohu jen prozradit, že opuštěná vozidla se mimo základnu postupně poškozují až dojde k jejich zničení a respawnutí na původní základně, kde byly vzaty.

Přeji všem hodně zábavy a dobrou stabilitu ArmY jak u nich, tak na serveru.

Ještě dodám menší upozornění, protože se zjistilo, že verze která je na serveru není úplně ta stejná jako vyšla na pulty obchodů, takže v nejblížší době by snad mělo dojít k upgradu na nejnovější verzi.